Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2019 00:42 - Дори "последният защитник на Самуилова България" - Сермон от Срем е бил арменец
Автор: koko51 Категория: История   
Прочетен: 2931 Коментари: 18 Гласове:
-5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Няма да се спирам подробно на научния аспект на темата, а на нейните публицистични и социално-етнически и политически измерения. През есента на миналата година опубликувах резултата от моя находка в колекцията византийски печати в Дъмбъртън Оукс, който не получи нужното по-широко огласяване особено в държави, в които въпросната историческа личност беше вдигната "на балон", представяна като национален герой и едва ли не обожествявана - стратилата Сермон от Срем. Тук само ще приведа съпътстващия въпронсния артефакт английски текст -
Sermon Armenes imperial spatarokandidatos and tourmarches of Strobilos
BZS.1951.31.5.1917
И така - накратко казано - светооооовно известния прабългарин, хърватски княз, сръбски воевода и прочее Сермон от Срем,у който е сякъл златни печатовидни монети или монетовидни печати се е обявил за арменец и е посочил темата, която е управлявал като турмарх. Ние с брат ми - проф. д-р Илия Симеонов, които през последните 15 години преподавахме в Университета в Торонто, още през 1995 г. публикувахме предположение, че става дума за арменец от т.нар. иверийци, които са оставени в българските земи след победата на имп. Йоан Цимисхи като управители, но се изпокарали помужду си, на няколко пъти се обивявали за независими от имепратора и накрая без негова заповед и разрешение нападнали Рашка, тоест Сръбско и околните земи. Причина за тованаше мнение беше факта, че в изворите се споменаше неговия брат Нестонг, които сърбите много мило преименуват на Неоступ, както и че това странно лично име по-късно става преном на редица византийски дейци, за които знаем със сигурност, че са арменци. Не напоследно място е аргументът, че личното име се среща само в арменската антропонимия във вида Сармен. Сега виждаме потвръждения на нашата хипотеза, но онези, които преди това писаха глупотевините и етимологизираха името по праебългарските лексикални закони играматика да вземат поне малко да се засрамят. Ама и аз какво ли пиша, как пък ще се засрамят като продължават да вярват, че имало някакви исторически средновековни българи с мената Елемаг, Кракра, Тиридин, Сурсувул, Расате, Владислав, Владимир, Матеица, Захарица, Лазарица, Дражан, Никулица...  Цялата история на т.нар. Самуилова България е пълна измислица и изгъзица, а те се карат за нея с македонците и вдигат паметници на арменци, егати кефа!!! Общо взето нещата около и с българската историеческа наука са образно казано - пълен скоротум!!!
Влязох в дискусия с няколко блогари сред които анхиалския полугрък и великобългарски аграрфашист leonleonvporn2, който изглежда е искал да напише ЛеонКавало, но познатите му викат Делян, та значи нека прочете това и се  да вземе да се спука от яд!!!

К.С.



Тагове:   002,


Гласувай:
1



1. radostinalassa - Значи нашите царе са били арменци?
16.01.2019 22:11
По - вероятно е вие с брат си да сте такива. Най - многобройният народ не би допуснал да живее с арменци, евреи и тям подобни.
цитирай
2. marknatan - Арман О Болг добре дошъл в Блога
17.01.2019 13:40
Арман О Болг добре дошъл в Блога
цитирай
3. marknatan - Все пак си доказал, че е въможно ...
17.01.2019 13:46

Все пак си доказал, че е въможно Сермон на Скилица да е Арменец, поен условно по два признака: Първата буква липсва, т.е. четенето не е сигурно на 100 % да е Сермон и , 2) може да става дума не за фамилно име, а за темата Армениак. по вероятно е това, тъй като Скилица не пише този н-к да е арменец, а той щепе да го зитъкне. Иначе армеци още от времето на дядото на Самуил, манихея Крум са бягали при т нар българи .
цитирай
4. koko51 - Съжалявам онези нещастници, чийто коментар е изтрит
19.01.2019 11:48
Не по моя вина - изтрити са заради нарушаване правилата на сайта. Любипитно би било да науча все пак каква е първосигналната реакция на толкова много блогари. Здравей Марк Натан, както виждаш сериозно работиме и имаме резултати, въпреки оскъдицата от сведения, данни... Захванах се с блога, повече заради психологическия и социално-политически ефект, дори международен на нашите резултати Според мен брат ми имаше право, когато преди години нарече явлението, което се наблюдава аграрфашизъм. Извън него, извън всякакви класации обаче са психичноболни като Безистена и нейният втори ипостас Радостина Ласа или Лаша. Най-многобройният народ бил българите, Лашате ми кантаре... Баба ми така казваше - разказвайми приказки, обичам да слушам... А Елин Пелин има такъв герой Благолажа, за когото не истината е важна , а "историкията", ха-ха-ха!
цитирай
5. koko51 - По - вероятно е вие с брат си да сте ...
19.01.2019 12:37
radostinalassa написа:
По - вероятно е вие с брат си да сте такива. Най - многобройният народ не би допуснал да живее с арменци, евреи и тям подобни.

Ko-ko-ko , каза ма тая???
цитирай
6. koko51 - Natan, не почвай и ти с глупостите
19.01.2019 12:52
Няма да обсъждам научни проблеми в някакъв блог с лаици, но специално за теб ще направя изключение. Проверката на хипотезата ни, я доказа със степен на сигурност точно 100 %. Става дума за няколко молувдовула, в които човекът си посочва службата, ранга, титлата... Тръгвайки от името на брат му, ползвайки коментар под линия на световноизвестния арменист и византолог Храч Бартикян, стигнах до убеждението, че се касае за представители на рода Гънуни! Какво точно, според теб не е 100 % сигурно, да ти кажа ли какво за мен не е сигурно? Според мен изобщо не пише Срем, а Драма!!! Не зная за кой дядо на цар Самуил пишеш, но той е бил арабски емир, управлявал е Мелитене (Малатия)! Арменците не са бягали при т.нар. българи, защото са били или пълноправни византийци или полувизантийци като иверите. Освен това защо да бягат при българите, когато императорът, императрицата и патриархът са арменци??? Все едно американците да бягат в Мексико. Е, има отделни случаи като Йоан Цоцикий...
цитирай
7. radostinalassa - Извън него, извън всякакви класации обаче са психичноболни като Безистена и нейният втори ипостас Радостина Ласа или Лаша.
20.01.2019 13:52
Това защо не е изтрито от блог.бг, как мислиш плешко? Поне пий хума или си купи перука. Ти си нещастен елемент.
цитирай
8. radostinalassa - Траките са се казвали тираки. но нещастните гърци ...
20.01.2019 13:53
с дадения им говорен апарат и това са променили на траки. Както и Бог Жива са прекръстили на Зевс, което само са можели да изфъфлят.
цитирай
9. koko51 - radostinavguza
20.01.2019 19:15
Драга, мила, некой ти е казал че трябва да пиеш хума за да не ти оредее косата ли? Излъгал те е, некое копеле софийско или пловдивска майничка, и така те е накарал да ми пиеш от ху.!!! Снимката ми е отпреди 10 години - сега съм напълно гологлав, защото над планина със злато трева не расте!!! Духай хума!!! Да, аз съм един от най-нещастните елементи от Клуб 300, ако си чувала, душицо. Траките не са се казвали тираки, а тарикати... Обаче ти си от ликвидаторите им - печенези...
цитирай
10. radostinalassa - Ти си смахнат историк
21.01.2019 22:44
Не разбрах дали си евреин или арменец, но си много вулгарен. Типично за първите. Като не искаш обиди, ще трябва да си прехапеш езика. Аз говоря с факти, а ти си смучеш глупости от плешивата главица. Тираки идва от Тир, а фъфлещите семити са казвали траки. Въпрос на генетика. Ти си от Клуб 30.000 .
цитирай
11. koko51 - Благодаря за квалификацията
23.01.2019 16:29
Тука ми казваха Брадвата на Окам, честно, но и твоята квалификация приемам!!! Вулгарен съм с вулгарномислещи и вулгарноговорещи. Твоите факти не ме интересуват - учил съм при Емил Георгиев, при Иван Дуриданов... Те не се правеха на траки, а без да ги питам и насърчавам казваха, че ние - арменците сме наследниците на траките и за това има доста доказателства и аргументи. Ти си доста тъпа, но да те осветля, че преди гърците Балканите и Мала Азия са били един континент и Черно море е било езеро. Тогава са съществували т.нар. пеласги и са населявали една широка полоса от Адриатика чак до Каспийско море. Цивилизацията им е пряко свързана с крито-минойската и нейните наследници са елините, а траките и дощлите по-късно са като мексиканците, които днес напират да нахлуят в САЩ.
цитирай
12. marknatan - Армандо, Принцип ми е да не посягам ...
24.01.2019 01:16
Армандо,
Принцип ми е да не посягам на арменските сведения. Те са за БАН ята. До едно създадени, в частта им отнсяща се за т.нар. българи, в манастира издигнат в подарения от Ватикана на арменците за тази цел, фабрикуване на исторически сведения остров във венецианската лагуна.
И тък като саркастичния ми комент убягна от " научения" ти подход , а
все пак ист. анарх. се бори за чиста и неопетнена история, зради товa трябва да бъдеш изобличен в лъжа без сарказъм и условност, както преди, че си доказал " поне условно по два признака" . Пишеш, цитирам :
"Тук само ще приведа съпътстващия въпронсния артефакт английски текст -
Sermon Armenes imperial spatarokandidatos and tourmarches of Strobilos
BZS.1951.31.5.1917"
Издателят на BZS.1951.31.5.1917 Dumbarton Oaks не чете " Sermon", както твърдиш, а ". " Lord, help your servant ....mon Armenes."( b.a.), Ще приведа съпътстващия английски текст с разчитането на печата и превод на английски"


"Kύριε βοήθει τῷ σῷ δούλῳ ....μονῷ βασιλικῷ σπαθαροκανδιδάτῳ καὶ τουρμαρχῃ τοῦ Στροβίλου τῷ Ἀρμένη.

Lord, help your servant ....mon Armenes, imperial spatharokandidatos and tourmarches of Strobilos. "

Фамилията Арменец е от типа една жена на пазара каза, ама това е арменския пазар, значи е факт.
"Τ,ΑΡΜΕΝ invites us to identify this individual as a tourmarches of the Armeniakon theme"
Издателят посочва, че индентифицират лицето, като турмарх от тема Армениакон.

В добавка, печатът не е от Сирмиум, а от Строболис в Мама Азия, откъдето са изветсни печатите и на други турмархи (BZS.1951.31.5.1971 and BZS.1958.106.5080).
Ще завърша със заключението на издателите:
"От само себе си се разбира, че това четене е предположение. По-добре запазеният паралелен образец би изяснил множеството точки на съмнение."

В една наука аналогиите не са доказателство, а ти прибързнао правиш заключенията си на база на недоказани аналогии.
цитирай
13. koko51 - Ти се бориш за чиста и неопетнена история ли?
24.01.2019 12:24
Фернандел казва в един филм: Не ме разсмивай, че устните ми са изпръхнали и ще се пропукат!!! Цялата българска историческа наука е ташак, разбираш ли ме??? Започнвайки от Паисий Хилендарски, когото никоя нация по света няма да признае за историк, вие прсто не се сте спряли да си измисляте историкии. вземи ГИБИ, ЛИБИ и каквито си искаш "образци" исам наприви сравнения с оргиналите€ амо повечето от тези като теб изобщо не се затрудняват да проверяват, не са преглеждали нито един микрофилм... Те са майстори на комента, и на коментите на коментите, аннадъ му?!!!
цитирай
14. koko51 - Що не ми обясниш?
24.01.2019 12:30
Що не ми обясниш, как може един не просто дълбок провинциал като бугарския болярин, а враг от паразитиращите булгари да бъде назначен в арменските земи. Нали казваш ,че печатът е когато е бил назначен там, ако изобщо е той. ти си тука хиперпредпазлив като Валерий Степаненко, да го еба, който ми писа, че абат Нерсес Акинян не е негов колега, та да с4е осъборазява с резултатите му??? ти4 изобщо даваш ли си сметка, че съществува такова нещо като теория на вероятностите и са налице формули, по които лесно може да се опроделе степен на дстоверност на една хипотеза. Кажи ми колко стратилати познаваш???Колко турмарси? Какви точно стратези на Тарон са прабългарите като Елинаг Сфраницес и имали ли са бугрите такива длъжности, санове, чинове...
цитирай
15. koko51 - Това не ми харесва в тебе
24.01.2019 13:14
Геният на завистта, завиждаш драги marknatan и туйто, сега търсиш под дърво и камък как да не признаеш ГЕНИАЛНАТА МИ НАХОДКА. Яд те е, че не си го намерил , но истината е, че такива като бете и да го открият, щяха да си мълчат като дйете, на което му е било забранено да яде сладки неща, а то е с пълна с бонбони уста!!!Една буква не достигала значи, а? Срем не е Драма, а? Малеее, колко сте долни тва татароидчетата... Ама аз тази находка я имам за нищо бе драги - пука му на някой за някакъв арменец-български владетел или арменец-стратилат в Срем, който сякалъ златни монети или печати, когато 20-ина импераоири, импаратрици и патриарси са били арменци, а в арменистиката на Изток и досега не ги имат за арменци и ги считат за продажници и т.н. Колегите от факултета ме поздравиха, студентите ме поздравиха, стедунтките си късат блузките и ми се хвърлят на шията... пък ти завиждай, щом те кефи!!!
цитирай
16. koko51 - Фамилията Арменец???
24.01.2019 19:58
Прекратявам контакта с тебе драги, защото явно си избрал невярно, лъжливо този ник: ти си тъп като галош. Каква фамилия бе тъпир, какви пет лева? Фамилии през Средновековието ли търсиш??? Те са имали и ЕГН и ПИН-код и имейл адреси и телефонни номера, нали??? Ебати простотията. Ако беше на изпит да съм те скъсал окончателно - просто нема такъв дебил!!!!!
В средновековните византийски печати има лични имена преноми и титли идлъжности - не друго!!! Когато липсва една буква или не се чете добре има други подобни - сравняват се! Ти си някъде дотам - технически секретар, а аз мога да продължа и по-натам и да правя по-важни и стойностни, приносни коментари и тълкувания, както и да изразявам хипотези. Ти си чистачката Милка Асанова в БАН, така че заври си мнението отзад!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koko51
Категория: История
Прочетен: 22808
Постинги: 7
Коментари: 51
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031