Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2019 11:28 - 10 Относно „тъмните векове” и българите
Автор: naciateh Категория: История   
Прочетен: 1995 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.01.2019 11:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     В предишните 9 постинги (статии) се опитах да хвърля малко светлина върху най-древната история на нашия народ, която неминуемо е свързана в съвсем тясна връзка със цялата съвкупност от световната история.

    Всичко събирано в тях съществува във интернет пространството, или във всеизвестни книги. Информацията „за” и „против” изобилства, но малцината, които се постараят да потърсят истината биха намерили тук един вид основа, или по точно скелет  на миналото, такова, каквото се е знаело до неотдавна…

   Днес по БНТ се излъчва едно предаване - История БГ. В него възможно най-големите капацитети в историческата наука ни въвеждат в историята на България такава, каквато всички сме я учили и продължават да учат и нашите деца. Повтарят се „всеизвестни неща”, а при най-малкият допир с нещо различно се започва с множество непознати термини, примери и оправдания до като забравят на края да отговорят . Може би си има причина за това…?

      Постулатите, които нагло се повтарят безброй пъти във всички официални научни среди са за основаването на България и за покръстването на българите. За най-древните времена на създаването на света пък глобалната наука е постановила еволюционната теория…

      Нека се огледаме за другите мнения. Нека попитаме нашите най-стари, но живи още сънародници. Да се опитаме да закачим историческите факти едни след други, по ред и съвместима приемственост. Всеки обикновен човек със средно образование и култура при добро желание и малко труд би успял да се справи не зле, а след това при днешната свобода да се обърне към учените глави и да поиска подробно обяснение.

   Съвсем естествено в нашите „еретични” възстановки от сътворението e да започнем с Бог, Отец, Вседържител, Творец на всичко видимо и невидимо, Създател на богоподобния човек преди около 75 века преди Христа. Трябва да приемем и появата на невидимите зли сили и дявола, като техен тартор. На ред със цялата материална украса на земята получена от Бога, човека получава и свободата на избор: „да бъде, или да не бъде(послушен)” , „да вярва, или да не вярва”.

   Стотици години след това послушни, или непослушни човеците са познавали Бога от първа ръка без съмнение. Въпреки това изгонени от рая, сърдити, бързо сменят своя господар и минават на подчинение на дявола. За 17 века верни на Всемогъщия Бог остават само членовете на едно семейство.

   Семейството на Ной оцелява след пълното унищожение на земната украса благодарение на това, че не е прекъснало връзката си с Бога, Който ги научава какво да правят. Тези първи човеци не са били диваци. Те са красиви, хармонични и са притежавали завидна интелигентност и много знания. Използвали са умело питомните животни всяко по предназначението си. Познавали са начините за добиване на всякакви земни богатства.

   През (ХХХVІІв. пр. Хр.) започва, ново разселване: южно от Черно море, на запад към Балканския полуостров, на юг към Светите земи, на изток към Големите планини, и на север между двете морета.

   Както става във всички семейства едни от децата остават послушни на родителя, от което печелят благословия, запазват старите знания и спомените на рода. Такива поддържат Богопознанието в оригинал, увеличават си благосъстоянието, развиват се интензивно, като се стремят да поддържат и единство с останалите.

    Други пък бързо се отделят поради нетърпимост и неразбории, те не усвояват старите знания, а търсят нови. В повечето случаи тези знания са повърхностни и следват неуспехи и нищета. Отдалечавайки се на по големи разстояния и изолирани от природните промени някои подивяват напълно. Общуването с Бога също е нарушено и следва търсенето съответно на нови божества, които вече се предлагат от тъмните сили. Те изискват от своите поклонници безбройни кървави жертви…

   След хиляда години контактите между повечето хора не престават. Дори и големите разстояния не представляват трудност, но постепенно се появяват различни традиции, езици и обичаи. Някои обаче запазват единство, сходен език и старите познания за всичко. Има опити за записване на спомените. С цел поддържане на връзка по света се развива корабоплаването. Поддържат се и сухопътни трасета по които сноват кервани и конни отряди разнасящи различни стоки и послания.

    Най-вещи в тази насока се оказват наследниците от йафетовия род към които се числим и ние българите:

    -    първо населихме Малаазия и Балканския полуостров още /ХХХVв. пр. Хр./;

-        от там се връщахме в близкия изток, където се срещахме с наши събратя. Взехме властта от Саргон велики /XXVв. пр. Хр/;

-         заселихме цяла Европа, и половин Азия до/Х-VІв. пр. Хр./;

-         с културни походи облагородихме северна Индия/околоХХв. пр. Хр./;

-        посещавахме многократно поречието на Нил през Египет до Етиопия, където оставихме „загадъчна писменост”още 30 века преди Христа, ползващи я някъде и до днес;

-        от името си разбираме, че сме „народ Божи”, „народ на Светлината”, който може би е съхранявал истината през всички „тъмни векове”, за да я посрещнем с пълна готовност в Новата Ера на Иисуса Христа;

-        участвахме в създаването на може би първата истинска империя  Хетската, териториите на която заедно със скитските земи са главозамайващи…

     -   Следващите империи по тези земи също са на йафетите.

  Около (ХVв. пр. Хр.) По Егейското крайбрежие се появяват Данайците. Те проявяват завидни умения в това да се приобщават към местните и в удобно време да предявят претенция към властта и културните придобивки. Чрез тях в земите на нашите праотци се появява многобожието, развито както казахме у племена забравили за единия Бог. Донасят и новата традиция - самочувствие на превъзхождащи, за които другите са варвари и следва да бъдат роби. Появява се робовладелски строй.

   Някой може иронично да запитат: „Как така точно ние сме запазили спомена за единия Бог”- можем спокойно да отговорим - „Както сега някои пазят спомена за езичеството”.

   Тези горни твърдения нахвърляни по подробно във деветте номерирани статии се отнасят за времената от (75в. пр. Хр. до около 5в. пр. Хр.) Тези времена са наречени в историческите среди „тъмни векове”.

   Днес модерните хора приели за своя религия „атеизма” биха си запушили ушите за тези „скверни” писаници, но който желае справедливо да отсъди, къде е истината не е ли редно търпеливо да огледа нещата от всички страни?

   В по следващите времена  модерните хора -атеисти ще намерят в нашите редове още по „скверни” твърдения, които ще посочат българите за един от най-привързаните към Единия Бог народи станали първи Християни, но какво да се прави…

   За много данни в статиите не цитиран точно източника. Това не ги прави неверни защото те са 90% извадки от други статии в интернет лесно откриваеми и подплатени с доказателства за желаещия да потърси подробности.

   Тук целта е оформянето на един цялостен скелет на историята, който не сме в състояние да облечем изцяло в плът. Аз не съм! Но всеки, който открие нещо реално потвърдено може да допълва. Надявам се само да не се получи „франкенщайн” (((: 



Тагове:   минало,   скелет,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: naciateh
Категория: История
Прочетен: 22352
Постинги: 15
Коментари: 8
Гласове: 36
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930